Kariyer günleriyle staj ve iş imkanı

Gülin SAYILAR ~

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu,Turizm Araştırma Geliştirme merkezi, İİBF İşletme Bölümü ve Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ikincisi düzenlenen Kariyer Günleri’nde, öğrenciler ile turizm sektörü arasında bir köprü oluşturup turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları sektör temsilcileriyle tanıştırmak amaçlanıyor.
Bu yıl ikicisi düzenlenen Kariyer Günleri’ne, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Üniversitemizin Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Suat Günsel ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Tülen Saner katıldı. Ersan Saner açılış konuşmasında, “tecrübeli ve yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var” derken, Şerife Ünverdi kariyer günlerinin öğrencilere yol haritasını belirlemesinde önemli etki olacağını belirtti. Mütevelli Heyeti Başkan Suat Günsel de amaçlarının, üniversite öğrencileriyle turizm sektörünü bir araya getirip, öğrencileri geleceğe hazırlamak olduğunu açıkladı.

AMAÇ TANIŞMA
Kariyer günleri aracılığı ile turizm sektöründeki kuruluşlar ve öğrencileri bir araya getirerek saygın müesselerde öğrencilere staj imkanı sağladıklarını söyleyen Turizm ve Otel İşletmeciliği  Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Dr. Tülen Saner, kariyer günleri aracılığı ile staj programına yerleştirilemeyen öğrencilere kendilerinin staj imkanı sunduğunu söyledi. Saner, sektördeki ihtiyaçları anlayarak, öğrencilerini günün koşullarına uygun bir şekilde daha ileriye taşımanın yolunun, sektörle işbirliği olduğunu bildiklerini, bu sebeple sektörle her zaman işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdiklerini belirtti.

FARK İŞ İMKANI SAĞLAMAK
Öğrencilerin mezun olduktan sonra, özellikle konaklama, seyahat, yiyecek ve içecek gibi turizm endüstrisinin ana işletmelerinde yönetici veya danışman olarak çalışabileceklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Saner, diğer turizm okulları arasında  Yakın Doğu Üniversitesi’ni ayrıcalıklı kılan yönün, öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmalarına yardım etmek olduğunu vurguladı.

YÜKSEK STANDART
Turizm endüstrisinin, dünyada büyük bir iş imkanı ve gelir sağladığını söyleyen  Yrd. Doç. Dr. Saner turizmin tüm dünyada gayri safi milli hasılaya katkısının yüzde 9.1 olduğunu söyledi. “Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu’nun amacı, sektörün talep ettiği geleceğin yönetici ve akademisyenlerine, çağdaş eğitim programları ve uygulamaları ile uluslararası standartlarla eğitim vererek ve güncel bilgi ve beceri ile donatılmış, analitik ve nesnel düşünme yetileri gelişmiş öğrenciler yetiştirerek sektöre kazandırabilmek” diyen Saner, tüm akademik ve idarî kadro olarak bir ekip ruhu ile çalıştıklarını, yüksek kalitede eğitim ve öğretim hizmeti verdiklerini ifade etti.

TEORİ-PRATİK BERABERLİĞİ
Turizm ve Otel İşletmeciliğinde, eğitim uygulamalarında,  teorik ve uygulama yapıldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Saner, ders programı öğrencilerin turizm endüstrisine hazırlayabilmek amacı ile teorik ve uygulamalı bilgiyi birlikte düşünerek oluşturduklarını öğrencilerin, eğitim dili olan İngilizcenin yanı sıra Rusça, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve Arapça öğrenme ayrıcalığına sahip olduklarını belirterek, Üniversitemize ait Dorana Otel, Öğretmen Restauranı ve kampüsteki tüm diğer restoranlar ile kafeteryalarda, Dorana Seyahat Acentası, Konuk Evi’nde derslerin pratik uygulamasını yapma ayrıcalığına sahip olduklarını söyledi.

FACEBOOK’TAN TAKİP ET

Yorum bırakın