Yakın Doğu Tıp Dergisi’nde ilk sayı heyecanı

Yakın Doğu Tıp Dergisi’nin ilk sayısı çıktı. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından çıkartılan dergi Türkçe ve İngilizce dillerinde. İlk sayısında, konularında uzman akademisyenlerce yazılmış  8 bilimsel makaleyi ilgilerine sunan hakemli dergi, Mart, Temmuz ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 3 kez yayınlanacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Şenol Bektaş, derginin ilk sayısı için yazdığı Önsöz’de, “Tıp, kendi doğası gereği gelişmeye devam eder, bu yüzden de tıp eğitimi devamlıdır. Bu nedenle, bu dergi tıp bilimindeki bilim adamlarının kendi bulgularını ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ortam ihtiyacından ortaya çıkmıştır. Bu dergi sadece kendi tıbbi personeline ve öğrencilerimize değil, aynı zamanda komşu ülkelere ve tüm dünyaya hizmet edecektir” ifadelerini kulandı. Prof. Dr. Bektaş yazısını, “İnanıyorum ki bu dergi, zamanla, tıp bilimleri dergileri arasında önde gelenler arasında yerini bulacak ve bölge halkına sağlanan tıbbi bakımın gelişimine ve büyümesine katkıda bulunacaktır” cümleleriyle tamamladı.

HAYIRLI OLSUN
Derginin Onursal Editörü, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey de derginin tıp dünyasına hayırlı olması temennisiyle başladığı yazısında okurlara, “Araştırma makalelerinin, ilginç olgu sunumlarının yer alacağı, dergide, Tıp Fakültemiz mensupları, üniversitemizin sağlıkla ilgili fakültelerinin ve öğrencilerimizin yayınlarının yanı sıra, tüm tıp dünyasının yayınlarının basılması için uygun bir medya olacaktır” diyerek seslendi.

BİR SENELİK HAZIRLIK
Derginin Baş Editör’lüğünü üstlenen Kulak Burun Boğaz Bölümü Başkanı, Öğretim Üyesi Prof Dr. Mustafa Asım Şafak da Editörden isimli köşesinde, derginin hazırlık aşamasının yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı, “Şimdilik yılda üç sayı olarak yayınlanacak olan dergi, zamanla makale yoğunluğunun artmasıyla daha sık aralıklarla yayınlanacaktır. Hedefimiz en kısa süre içinde uluslararası indekslerde yer almak ve üniversitemizin adını bu alanda da duyurmaktır”.

FACEBOOK’TAN TAKİP ET

Yorum bırakın