Zıplamanın sağlıklı yolu: Trambolin

DSCN3088Üniversitemiz Sağlık ve Kondisyon Merkezi’nde artık trambolin grupları da var… Son egzersiz trendlerinden trambolin, eğlenerek kilo verme yöntemlerinden biri. Trambolin üzerinde zıplayarak, en büyük kas gurubu olan bacak kaslarının kullanılması ve yüksek kalori yakılması hedefleniyor…

5 BİN ZIPLAMADA 800 KALORİ

Merkezin Müdürü Süleyman Atamtürk, Trambolin üzerinde sıçrama sırasında, eklemler üzerinde hissedilen darbelerin çok aza indirdiğini ve eklem sağlığı için çok faydalı olduğunu söyledi. Trambolinin, eklem sorunları ve sırt ağrılarına karşı çok etkili bir egzersiz yöntemi olduğunu belirten Atamtürk, “Derslerimiz 50 dakika sürüyor. Her derste yaklaşık 500 ile 800 kalori arası yakıyor. Her derste yaklaşık 5000 kez zıplama yapılıyor” dedi. Derslerin, oldukça eğlenceli geçtiğini anlatan Atamtürk “Trambolin müzik eşliğinde çok eylenerek yapılan bir egzersiz yöntemi” ifadelerini kullandı.

PEK ÇOK FAYDASI VAR

Trambolin’in diğer spor dalları gibi pek çok faydası olduğunu belirten Süleyman Atamtürk, özellikle bağışıklı sisteminin güçlendiğini ve hızlı kilo vermeye yardımcı olduğunu söyledi. “Yaşlanma etkilerini yavaşlatıyor sadece bacakları değil tüm vücudu çalıştırıyor. Eklemleri ve eklem çevresindeki kas ve tendonlarını  güçlendiriyor. Uyku sorunları olanlara uyumadan 1 saat önce 2 dakika zıplamaları öneriliyor” diyen Atamtürk, doğru nefes teknikleri ile kan dolaşımının hızlandığını, kalp, akciğer, iç organlar ve sindirim sistemini desteklediğini anlattı.

HER GÜN 5 DAKİKA

Trambolini düzenli olarak yapan kişilerde dokuların yenilendiğini söyleyen Süleyman Atamtürk, beyin ve vücut hareket dengesinin sağlandığını ifade etti. sebep oluyor. Atamtürk, “En önemli etkilerinden birisi de vucudumuzdaki atıkların daha çabuk atılmasını sağlıyor. Kabızlık problemi olanlara kesinlikle öneriliyor. Bu kadar çok faydası olan trambolinde ise günde 5 dakika zıplamanız bile mucizeler yaratıyor” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK’TAN TAKİP ET

Yorum bırakın