Besin Kirliliği

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bilimsel etkinlikleri çerçevesinde “Besin Kirliliği” konulu bir konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Yurttagül, “Besin Kirliliği” konulu konferansında “Devletin besine yönelik temel görevleri besin güvenliğinin ve besin güvencesinin sağlanmasıdır. Besin güvencesi toplumdaki tüm bireylerin gereksinmelerini karşılayacak miktar, çeşitlilik ve ulaşılabilir fiatlarla besin arzıdır. Besin güvenliği ise topluma arzedilen besinlerin herhangi bir hastalık etmeni taşımaması ve bunun sağlanması için alınacak önlemler bütünüdür. Ancak besinlerimiz tarladan, çiftlikten çatala uzanan besin zincirinin herhangi bir aşamasında, kirletici etmenlerle karşılaşabilir. Tarlada veya çiftlikte hatalı kullanılan tarım ilaçları, gübre, hormon, veteriner ilaçları ile hava ve su kirliliği yoluyla besine ulaşabilen metalik bulaşılar, hatalı depolama koşulları nedeniyle, bakteri ve küfler, işleme aşamasında hatalı kullanılan katkı maddeleri, deterjan ve dezenfektan kalıntıları, hatalı hazırlama pişirme servis nedeniyle mikroorganizmalar, plastik monomerleri ve oluşan bazı kimyasallar  besin güvenliğini bozabilirler.Sıfır riskli besin yoktur. Ancak insan sağlığına zarar veren şey, miktarlarıdır“ ifadelerini kullandı.

About these ads

FACEBOOK’TAN TAKİP ET

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

Diğer 34 takipçiye katılın